De 5 beste julefilmene du må se

De 5 beste julefilmene du må se

Jul er en tid for å sette pris på de gode tingene i livet, og dette inkluderer selvfølgelig film. Hva er vel bedre enn å kose deg med en god julefilm mens du nyter et godt måltid og et glass vin? Her er fem av de beste julefilmene som du absolutt bør se.

Hva er julefilm?

Julefilm er film som handler om jul eller har julen som tema. dette inkluderer filmer som handler om julefeiring, julegaver, snø, kos og familie. Ofte er det kjendiser med i filmene, som gjør de enda mer spennende, har du lyst å lese mer om kjendiser kan du gå på https://www.kjendislekkasjen.no/ for å få siste nytt. 

De 5 beste julefilmene

1.      It’s a Wonderful Life (1946)

It’s a Wonderful Life er en klassiker om hvor viktig det er å sette pris på det du har. Filmen handler om George Bailey (spilt av James Stewart), en mann som tror at hans liv ikke har noen mening. Men etter å ha mottatt hjelp fra engelen Clarence (spilt av Henry Travers), innser George at livet faktisk er verdt å leve.

2.      A Christmas Story (1983)

A Christmas Story handler om Ralphie Parker (spilt av Peter Billingsley), en ung gutt som drømmer om å få et Red Ryder BB-gun i julegave. Selv om alle rundt ham sier at han ikke trenger et slikt våpen, bestemmer Ralphie seg for å gjøre alt for å få det han ønsker seg.

3.      Miracle on 34th Street (1947)

Miracle on 34th Street er en klassiker om tro og julens magi. Filmen handler om Kris Kringle (spilt av Edmund Gwenn), en mann som jobber i et varehus i New York City. Kris blir snart etterlatt med ansvaret for å spille rollen som julenissen, og han innser at han faktisk har magiske krefter.

4.      Home Alone (1990)

Home Alone er en morsom film om et lite barn som mister foreldrene sine på vei til ferie. Kevin McCallister (spilt av Macaulay Culkin) blir igjen alene hjemme, og han må finne ut hvordan han skal overleve julen helt alene. Men det viser seg at Kevin ikke er helt alene, og han får snart selskap av to inntrengere.

5.      The Nightmare Before Christmas (1993)

The Nightmare Before Christmas handler om Jack Skellington (spilt av Chris Sarandon), en mann som bor i Halloween-byen. Jack blir lei av å feire halloween, og han bestemmer seg for å ta over julen. Men når han kommer til julestaden, innser han at det ikke er så enkelt som han hadde trodd.

Flere julefilmer:

  • Julekalenderen “Nissebanden i Grønland (1992)
  • Olsenbanden tar ferie(1974)
  •  Rent Jul (2005)
  •  Tilskueren(2011)
  •  Jul i Flåklypa (2013)  
  • Elf (2003)
  • The Polar Express (2004)
  • A Charlie Brown Christmas (1965)