Lær å spille hopp i havet

Lær å spille hopp i havet

Det å spille kortspill er noe som mange liker, og det å kunne samles rundt et spill som alle i familien kan være med på, er noe som kan gi en skikkelig god følelse av å gjøre noe sammen som familie – uten at man trenger å legge ut på søndagstur. Hopp i havet er et veldig enkelt spill som alle kan være med på, og selv de aller minste kan synes er gøy, og er derfor det perfekte spillet hvis man ønsker seg et morsomt spill for hele familien. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan man spiller det, sånn at du kan forklare det til de du vil spille med.

Slik spiller du hopp i havet

Blant de kortspillene man kan spille, er dette nok et av de aller enkleste spillene der ute, og gir mulighet for å inkludere alle i familien. Dette er et spill som det anbefales at man er minst 3 spillere til, fordi det gjør det mer spennende. Noe av grunnen til dette er at det naturligvis blir vanskeligere å få stikk hvis man er mer enn 2 spillere. Du kan også velge om du vil spille med en kortstokk eller med to kortstokker. Hvis man vil gjøre det vanskeligere spiller man med en, og to er mest hvis man er mange spillere.

På begynnelsen av runden får alle spillerne åtte kort hver. Resten legges ut på bordet, litt som et hav. Den yngste spilleren begynner og skal spørre en annen spiller om de har et bestemt kort på hånda som de vil ha. Hvis de ikke har det, sier de hopp i havet, også trekker spilleren et kort.

Man spør fordi man vil ha alle 4 av et kort, altså et stikk, og den som har flest stikk, er den som vinner til slutt.